Chapeau ! en het milieu

Chapeau ! houdt zoveel als mogelijk is, rekening met het milieu. Dat we ledverlichting hebben en schoonmaken met ecoproducten vinden we heel normaal. Maar ook met de collecties die we verkopen, houden we rekening met duurzaamheid. De merken die Chapeau ! verkoopt, worden voor het grootste deel in Europa geproduceerd, onder andere in Portugal en Turkije. Enkele merken zoals Sandwich en Soya Concept hebben eigen fabrieken in China, waar volgens de Europese normen gewerkt wordt, dus onder goede arbeidsomstandigheden.

 

Van merken als By-Bar, Kyra en Ko, Sandwich, King Louie, Slippely en Soya Concept  is een deel van de collectie al sustainable, oftewel duurzaam, omdat ze biologische katoen en viscose gebruiken. Het broekenmerk MAC heeft een productiesysteem ontwikkeld, waarbij veel minder water nodig is. De katoen die zij voor de jeans gebruiken is GOTS gecertificeerd, wat wil zeggen dat het helemaal duurzaam is. Zilch gebruikt vooral natuurlijke stoffen, zoals bamboe en Ecovero; biologische viscose.

We zijn heel blij en trots dat we het Nederlandse duurzame merk Bellamy Gallery verkopen: geproduceerd in verschillende Europese landen en met duurzame natuurlijke stoffen. Het is een zeer transparant merk: op de labels is de ecologische footprint weergegeven.

Tenslotte verkopen we de armbanden van A Beautiful Story, een Nederlands sieradenmerk, wat in Nepal al zo'n 110 banen gecreëerd heeft. Werknemers die met veel aandacht en liefde sieraden maken en daarmee een goed inkomen hebben. 

Chapeau ! dringt er steeds weer op aan bij de merken die we verkopen, om het gebruik van plastic verpakkingen terug te dringen. Gelukkig worden daar ook al veel goede stappen in gezet. Bellamy Gallery verpakt de hele bestelling in één vloeipapier, Kyra & Ko gebruikt biologisch afbreekbaar plastic van zetmeel.

 

Zo proberen wij bij te dragen aan een beter milieu!