top of page

Kleurenanalyse & Kleuradvies

 
Heb je ook wel eens dat je doorlopend complimentjes krijgt als je een bepaald kledingstuk aan hebt? Of dat je er juist bleek en moe uitziet bij andere kledingstukken? Grote kans dat dat komt door de kleur. Wanneer je kleuren draagt die bij jouw type passen, zie je er goed uit: je ogen gaan stralen, je huid ziet er egaler uit, wallen en oneffenheden vallen veel minder op. Anderzijds kun je er met kleuren die niet bij je type passen juist vermoeid, bleek of zelfs ouder uitzien. Door middel van een Kleurenanalyse kun je erachter komen welke kleuren het mooist bij je staan en je laten stralen, en welke kleuren je beter niet kunt dragen. Als je weet dat je er goed uitziet, voel je je vanzelf veel beter en krijg je meer zelfvertrouwen en dat straal je weer uit! Bijkomend voordeel is dat wanneer je weet welke kleuren je goed staan, je veel minder miskopen zult hebben; van die kledingstukken die in de winkel fantastisch lijken, maar toch ongedragen in je kast blijven hangen. Wanneer je winkelt met de kleurenwaaier, die bij een analyse hoort, heb je uiteindelijk een kast vol kledingstukken die allemaal bij elkaar gedragen kunnen worden, zodat je oneindig veel combinaties kunt maken. Je hebt minder kleding nodig en het zal je dus geld besparen! Het is overigens niet zo dat je een complete nieuwe garderobe moet aanschaffen als blijkt dat je veel kleding hebt in een kleur die niet in jouw palet voorkomt; je krijgt tips hoe je hier mee om kunt gaan.
 
Hoe werkt een kleurenanalyse?
De kleurenanalyse wordt in alle rust gegeven in een aparte ruimte achter de winkel. Tijdens de Kleurenanalyse wordt gekeken of je een koel of en warm type bent of een mengvorm van koel en warm. Dit heeft niets met je karakter te maken, maar wel met de kleur van je huid, je haar en je ogen. Deze types hebben de naam van een seizoen gekregen: Lente en Herfst zijn warm, Zomer en Winter zijn koel. De laatste jaren is gebleken dat mensen niet in slechts 4 types in te delen zijn, maar dat er verschillende tussenvormen bestaan. Vandaar dat wij met 10 seizoenen werken. Dit is veel genuanceerder dan 4 of 6 seizoenen.Aan de hand van speciale analysedoeken, die bij je gezicht gehouden worden, wordt bekeken welke kleuren het beste bij je passen. Het is erg leuk om zelf mee te kijken, omdat je op een gegeven moment zelf ziet wat de kleuren met je doen. In het begin kan het best confronterend zijn om zo naar jezelf te zitten kijken, maar de sfeer is veilig en respectvol en na een tijdje ben je eraan gewend en is het juist leuk.Tijdens de analyse draag je een witte cape en als je haren geverfd zijn ook een wit mutsje. Ook moet alle make-up verwijderd worden. Dit om uit te sluiten dat de kleur van je make-up en je kleding de analyse beïnvloeden. Je kunt je natuurlijk na de analyse even opmaken met je eigen meegebrachte make-up. Je krijgt na de Kleurenanalyse uitleg over hoe je de kleurenwaaier kunt gebruiken, welke sieraden het best bij je staan en welke haarkleur zou passen. Na afloop kunnen we in de winkel oefenen met de waaier en kun je gelijk zien hoe het werkt.
 
De Kleurenwaaier
Bij de Kleurenanalyse hoort een kleurenwaaier. De waaier bevat 36 kleuren die in jouw palet voorkomen. De waaier heeft een prettig klein formaat ( 7,5 bij 3,5 cm ) en kan dus altijd in je tas zitten. Wij vinden dat een kleuranalyse niet compleet is zonder een kleurenwaaier. Je weet bijvoorbeeld dat rood je erg goed staat. Er zijn echter heel veel verschillende tinten rood. De ene tint kan je heel bleek maken, de andere maakt je gezicht juist rood en de derde kan je prachtig staan. Als je in de winkel staat, kun je vaak niet goed zien welke rood er in het kledingstuk zit. Je hoeft dan alleen maar de kleurenwaaier erbij te houden om te zien of het matcht.
 
Voor wie is een Kleurenanalyse?
Iedere volwassene kan een Kleurenanalyse laten doen, ongeacht de leeftijd, ongeacht huidskleur. In principe doe je het één keer en heb je de rest van je leven een duidelijke richtlijn welke kleuren je kunt dragen. Sommige mensen vinden het leuk om het nog een keer te doen als hun haar grijs is geworden. Dat mag natuurlijk, maar in principe verandert je kleurtype niet. Ook kan het zijn dat je ooit een Kleurenanalyse met 4 of 6 seizoenen hebt gehad, maar dat je toch een meer genuanceerde analyse wilt.
 
Hoe lang duurt een Kleurenanalyse?
Het is erg belangrijk dat er in alle rust uitgebreid de tijd wordt genomen om een gedegen Kleurenanalyse te doen. Bij de één duurt het anderhalf uur, bij de ander hebben we misschien twee uur nodig. We maken het gezellig met koffie of thee erbij met iets lekkers.
 
Wat is de prijs van een Kleurenanalyse?
Inclusief de kleurenwaaier kost een Kleurenanalyse € 95,-.
Op alle aankopen die op de dag van de kleurenanalyse bij Chapeau ! gedaan worden, ontvangt u 10 % korting!
Een Kleurenanalyse is een éénmalig cadeautje voor jezelf waar je de rest van je leven wat aan hebt!
 
Kleurenanalyse voor twee
Gezellig met z’n tweeën een dagje op stap ? Wat is er dan leuker dan eerst allebei een volledige kleurenanalyse te ondergaan en vervolgens lekker te gaan lunchen in één van de gezellige restaurantjes, om daarna heerlijk te shoppen. Velp heeft een gezellig centrum met veel kleinere winkels, maar ook een Hema, Blokker, Kruidvat, Etos etc. Kom samen met je zus, moeder, of vriendin en ontdek ieder welke kleuren je laten stralen. Gezellig koffie of thee met iets lekkers en eventueel een broodje erbij en daarna , voorzien van een persoonlijke kleurenwaaier, op zoek naar kleding in de kleuren die je perfect staan…
Op aankopen die je bij Chapeau ! doet op dezelfde dag als de Kleurenanalyse voor twee, ontvang je 10 % korting.
Een kleurenanalyse voor twee duurt ongeveer 3 uur en kost € 160,-, inclusief voor beiden een persoonlijke kleurenwaaier.
 
 

 

 

bottom of page